VSR Mijn VSR

8 februari 2016 - Door Susanne Hellendoorn. “VSR is het wetenschappelijk geweten van de schoonmaakbranche”, aldus Jacco Vonhof. Hij zit inmiddels al weer vier jaar op de voorzittersstoel van de vereniging. Of het een ‘stoffige club’ is? “Dat zeker niet. Er gebeurt meer dan je denkt.” In de afgelopen vier jaar dat Vonhof de preses van de vereniging is, is er hard gewerkt. Zo zijn onder meer de communicatie en de contacten met andere zusterorganisaties verbeterd. “Daarnaast richten we ons nog proactiever op de ontwikkelingen in de markt. Een goed voorbeeld daarvan was de VSR-Kennisdag waarop digitalisering en robotisering in de schoonmaakbranche centraal stonden. Ruim 150 geïnteresseerde leden en niet-leden name daaraan deel.”

Open vereniging

Dat aantal zegt volgens Vonhof, die ruim twintig jaar geleden een glazenwassersbedrijf begon en nu directeur/eigenaar is van Novon Schoonmaak, iets over de club. “VSR is een meer open vereniging geworden. Wij ondersteunen de leden ten eerste, maar daarnaast treden we steeds meer in contact met anderen die kunnen bijdragen aan de kwaliteit van het schoonmaakvak". Zo wordt er bijvoorbeeld in toenemende mate contact gelegd met relevante onderwijsinstellingen voor het uitwisselen van kennis. Verder is er hard gewerkt aan de uitstraling en het imago van het onafhankelijke kennisinstituut en het ontsluiten van informatie. Op de afgelopen algemene ledenvergadering half november heeft iedereen daar kennis van genomen.”

Oproep

Volgens Vonhof is de rol van verenigingen over het algemeen in de afgelopen decennia sterk veranderd. "Leden zien een vereniging meer en meer als een voorziening: je betaalt er voor, dus je wilt er ook weer iets voor terug. Dat is het huidige denken. Volgens mij is lid zijn van een vereniging echter meer dan enkel een transactie. Als lid wil je iets gezamenlijks, iets delen, iets verder brengen. Meedoen en meebeslissen.”

Het volledige artikel kunt u hier nalezen.

Bronvermelding: Clean Totaal - www.cleantotaal.nl

Deel dit nieuwsbericht