VSR VSR
Lang French Lang English

Tja, en dan word je gevraagd om als kersvers bestuurslid de eerstvolgende blog te schrijven over onze slogan “Schoonmaak doe(t) je goed!”. En natuurlijk grijp ik die gelegenheid enthousiast en met beide handen aan. Want er is nogal wat te vertellen over dit prachtige vakgebied.

Toen ik ruim 14 jaar geleden de FM wereld betrad, lag het voor mij voor de hand dat ik daar wil zijn, waar er waarde wordt toegevoegd door dienstverlening. Die waardecreatie kan worden gevat in een concept, een proces of een product maar het is de mens die het tot een succes maakt. En het (samen) werken met mensen is het prachtigste wat er is.

Binnen de schoonmaakdienstverlening kan ik dus mijn hart ophalen. Onze schoonmaakmedewerkers zijn mijn inziens ons leidend principe en verdienen niet alleen een podium maar vooral ook de ondersteuning om dit belangrijke werk goed uit te kunnen blijven voeren. Met de huidige arbeidsmarktkrapte en vergrijzing van onze maatschappij, is het nu meer dan noodzakelijk dat wij, als branchevereniging, vanuit de ketengedachte, anticiperen op deze ontwikkelingen door ons kritisch maar zeker ook behulpzaam op te stellen. Ons vakgebied ontwikkelt zich in rap tempo waarbij vraagstukken op schoonmaaktoepassing, technologie, (sociale) duurzaamheid en kwaliteit & beleving niet meer zijn weg te denken.

Onze branchevereniging speelt een belangrijke rol in het bieden van inzicht en kent een net zo belangrijke taak om de schoonmaakbranche, van opdrachtgever tot schoonmaakdienstverlener, te verbinden met elkaar. Het publiceren van onderzoeksresultaten en het organiseren van inspiratiesessies, zoals ons Zomerevent op 6 september 2023, zijn daar goede voorbeelden van.

Het stimuleren van kennisdeling is iets waar ik mij actief voor ga inzetten binnen het bestuur van VSR. Daarbij is het doel is om alle kennis die VSR heeft en in de toekomst beschikbaar krijgt , helder en proactief te delen met onze directe leden en branche. Door op deze manier kennisdeling te stimuleren verwacht ik een bijdragen te kunnen leveren aan het nog beter realiseren van versnelling en verbinding op ontwikkeling of specifieke vraagstukken.

Het op deze manier, vanuit ieders discipline continu bieden van toegevoegde waarde zorgt ervoor dat ik met overtuiging kan zeggen: Schoonmaak doe(t) je goed!

Charlotte is Manager van het Performance Center bij Gom onderdeel van Facilicom

Iedere maand publiceren wij een blog van een van de bestuursleden van VSR, waarin ze ingaan op een onderwerp rond het thema 'schoonmaak doe(t) je goed'.

Deel dit nieuwsbericht