VSR VSR Mijn VSR

VSR heeft in de afgelopen jaren meerdere publicaties uitgebracht die het belang benadrukken van schoonmaak en hygiëne, voornamelijk in relatie tot Covid.

De volgende publicaties zijn uitgebracht:

Naast deze publicaties, heeft VSR ook via diverse media aandacht besteed aan corona, hygiëne en schoonmaak. Hieronder een overzicht:

Corona cultuurshock: crisis of transformatie? Wat zijn de gevolgen van de corona cultuurshock voor werk en gebouwen?
Daar ging het VSR-webinar over, dat op 20 mei 2021 plaatsvond. Er was een hoofdrol voor Jitske Kramer, corporate antropoloog en auteur van 'Werk heeft het gebouw verlaten'. Zij nam de deelnemers mee op reis naar tribes en kampvuren, om via olifantenpaadjes en cultuurshocks uit te komen bij hybride werken; het nieuwe normaal. En dit nieuwe normaal biedt kansen voor schoonmakers – niet voor niets tegenwoordig een essentieel beroep. Een schone werkplek is immers een veilige werkplek.

Coronaproof cleaning
Tijdens de digitale vakbeurs Interclean heeft VSR in 2020 een bijdrage geleverd aan de sessie 'coronaproof cleaning' Het volledige verslag van de sessie treft u hier aan op de website van Servicemanagement. Het webinar kunt u hier terugzien.

Regie en wendbaarheid zijn je redding in crisistijd
Op 20 september 2020 organiseerde VSR een webinar met dit thema. Het verslag is hier terug te lezen.

Openbare wc's besmettelijk?
In de uitzending van Nieuwsuur van 15 mei 2020 komt Freek Veneman namens VSR aan het woord over openbare toiletten en de kans op corona-besmetting via contactoppervlakken. De uitzending van Nieuwsuur kunt u hier terugzien. Het artikel dat is gebaseerd op de uitzending van Nieuwsuur vindt u hier.

Hoe ziet een coronaproof kantoor er uit?
Die vraag werd door presentator Teun van der Keuken van het tv-programma “De Monitor” voorgelegd aan een aantal specialisten, waaronder Freek Veneman namens VSR. De volledige uitzending van De Monitor van 27 april 2020 is terug te zien via NPOstart.

Bron: VSR | Nieuwsuur | NPO Start

Deel dit nieuwsbericht