VSR Mijn VSR

Longfonds, Philips, Royal Haskoning DHV en ABN Amro, willen de komende jaren samen werken aan meer bewustzijn voor het belang van een goed binnenmilieu.

Ze willen er aan bijdragen dat steeds meer Nederlanders bekend zijn met welke maatregelen zijzelf kunnen nemen en of hoe zij hun gedrag kunnen aanpassen om thuis, op school of het werk de binnenlucht gezonder te maken. In het kader hiervan is TNO in 2019 gevraagd om een literatuuronderzoek uit te voeren naar de kwaliteit van de binnenlucht in Nederlandse woningen. In dat onderzoek wordt ook aandacht besteed aan lagere productiviteit door slechte luchtkwaliteit in kantoren.
In 2016 kwam Mirte Horrevorts in haar onderzoek voor VSR “De invloed van schoonmaakkwaliteit op de productiviteit van medewerkers in kantooromgevingen van niet-commerciële organisaties in Nederland” tot de conclusie dat schoonmaakkwaliteit een toegevoegde waarde heeft voor het primaire proces bij niet-commerciële organisaties door de positieve invloed op de productiviteit van medewerkers in kantooromgevingen van niet-commerciële organisaties. Door haar wordt aangetoond dat naarmate de schoonmaakkwaliteit van de werkomgeving hoger is, men van mening is dat de snelheid, het volume en de kwaliteit van de verrichte werkzaamheden hoger zijn.

Deel dit nieuwsbericht