VSR VSR Mijn VSR
Mijn VSR Lang French Lang English

Op maandag 9 mei 2022 vond het VSR-Keurmerkhoudersoverleg plaats. Hoofdonderwerp was het met de aanwezigen bespreken van het voornemen om de auditlijst voor de VSR-KMS-software te actualiseren. Voor de audits van de gelicencieerde VSR KMS software wordt namelijk gebruik gemaakt van een checklist. In de loop van de tijd is deze lijst tweemaal geactualiseerd; bij de overgang van KMS 1 naar KMS 2 en bij de overgang naar KMS 3. Bij de laatste overgang zijn er wat veranderingen doorgevoerd waarvan de meeste meer van cosmetische aard zijn. Daarnaast is er echter ook wel een nieuwe techniek geïntroduceerd. De introductie van een andere beoordelingshandleiding stelt vanuit VSR geen nieuwe eisen aan de software. De aanpassing van de terminologie heeft wèl om een aanpassing gevraagd.

Die voorstellen zijn voorgelegd aan de aanwezige Keurmerkhouders en worden op korter termijn besproken met de betreffende Licentiehouders van VSR-KMS.

Het VSR-Keurmerk wordt toegekend aan bedrijven die VSR-KMS juist en volledig toepassen.

Het overleg heeft als doel om ervaringen uit te wisselen en ontwikkelingen in de markt te bespreken die aanleiding kunnen zijn om het Keurmerk aan te passen. Meer informatie over het VSR-Keurmerk treft u hier.
Daarnaast is er tijdens het Keurmerkhoudersoverleg o.m. aandacht besteed aan het Meldpunt dat VSR heeft geïntroduceerd voor het melden van problemen rondom het meten van schoonmaakkwaliteit en het gebruik van de resultaten. Denk aan toepassing van VSR-KMS, VSR-DKS en andere meetsystemen, maar ook contractafspraken over keuring en herkeuring en het kennisniveau van inspecteurs en controleurs.

Deel dit nieuwsbericht