VSR VSR
Lang French Lang English

VSR zet zich voortdurend in voor onderzoeken en projecten om haar leden te ondersteunen bij de professionalisering van het schoonmaakvak. Op dit moment zijn de volgende onderzoeken en projecten gaande:


Bewaren van vochtige microvezeldoeken
In de dagelijkse praktijk worden microvezeldoeken vaak vochtig bewaard, zowel voor als tijdens gebruik. VSR heeft onderzoek gedaan naar de hygiënische aspecten en de impact van deze werkwijze. In eerste instantie is er laboratoriumonderzoek uitgevoerd om het effect te bekijken. Omdat er echter verschillende methoden worden gebruikt in de praktijk, en deze methoden kunnen variëren per toepassing en locatie, zijn er uiteindelijk 10 praktijklocaties betrokken bij het onderzoek. De resultaten zijn zeer interessant en zullen binnenkort worden gepresenteerd.

Vergelijking tussen microvezeldoeken en conventionele doeken
Met de herziene SRI-richtlijnen voor Reiniging en Desinfectie van Ruimten is de aanbeveling van microvezeldoeken niet langer vanzelfsprekend. Het samenwerkingsverband heeft aangegeven dat er onvoldoende wetenschappelijk onderzoek is gedaan dat microvezeldoeken en conventionele doeken vergelijkt op effectiviteit. Om deze kennisleemte op te vullen, heeft VSR een scherpe onderzoeksvraag geformuleerd. Het vergelijkende onderzoek zal in het derde kwartaal van 2024 van start gaan en een breed scala aan doeken omvatten.

Vaknieuws nr. 3
In 2004 heeft VSR onder de titel 'Gezond schoonmaken, een programma voor betere hygiëne op de werkplek' een interessant en vooruitstrevend onderzoek gepubliceerd. In de tussentijd hebben door VSR geïnitieerde onderzoeken geleid tot nieuwe inzichten. Met de geplande herpublicatie van dit Vaknieuws zal VSR opnieuw bijdragen aan een gezondere werkomgeving voor schoonmakers, kantoormedewerkers en andere gebruikers. We hopen u binnenkort meer te kunnen vertellen over de onderzoeksplanning.

Deel dit nieuwsbericht