VSR VSR
Lang French Lang English

Op 5 augustus 2021 heeft de Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche (RAS) haar sectoranalyse gepubliceerd. Deze rapportage onthult verschillenden opmerkelijke inzichten, trends en ontwikkelingen die de komende jaren invloed gaan hebben op het werk, de werkgevers en uiteraard ook de werknemers.

Een van de opmerkelijkste bevindingen – in de ogen van de Commissie Mens en Markt van VSR – is de beperkte bereidheid van medewerkers om hun kennis te vergroten. Het onderzoek stelt namelijk dat 39% van de werknemers in de branche drempels ervaart om nieuwe dingen te leren (pg. 18).

VSR wil als kennisinstituut en onafhankelijke platform voor professioneel schoonmaken graag dieper onderzoeken wat knelpunten zijn in de huidige situatie. Zo krijgt de branche een duidelijker beeld van de belemmeringen en kan zij mogelijk aanbevelingen doen om de bereidheid van medewerkers om nieuwe dingen te leren, te vergroten.

Daar hebben we uw hulp voor nodig!
U bent als marktpartij de aangewezen kennisdrager om de juiste knelpunten boven water te krijgen. Graag maken we van uw expertise en netwerk gebruik middels een enquête die we onder opleiders van schoonmaakvakopleidingen gaan versturen.

Nogmaals, in deze enquête zullen vragen worden gesteld om de knelpunten van kennisbevordering duidelijk te krijgen.

Helpt u ons mee met dit onderzoek?
We zijn op zoek naar opleiders en begeleiders van schoonmaak(vak)opleidingen. Als u uw mailadres aan ons doorgeeft, ontvangt u binnen enkele werten de enquête!
Klik hier om een mail te sturen aan het VSR secretariaat voor het doorgeven van uw mailadres.

Wij hopen van harte op uw medewerking.

Klik hier om direct het RAS-onderzoek te openen.

Over de Commissie Mens en Markt
De Commissie Mens en Markt is in 2021 opgericht en heeft als primair aandachtsgebied de relatie tussen mensen en de werkzaamheden die binnen de schoonmaakbranche worden uitgevoerd. Speciale aandacht gaat uit naar thema's als duurzame inzetbaarheid en effectieve vakkennisbevordering.

Bron: VSR

Deel dit nieuwsbericht