VSR

Op de website van Nieuwsuur wordt de uitzending aangekondigd waarin Freek Veneman namens VSR aan het woord komt over openbare toiletten en de kans op corona-besmetting via contactoppervlakken.

In het artikel van Nieuwsuur wordt besproken hoe naar mate de samenleving weer stapje voor stapje open gaat, ook steeds meer openbare wc's zullen heropenen. Hierbij ontstaat de vraag: welke rol spelen openbare toiletten in het verspreiden van corona?

Namens VSR vertelt schoonmaakdeskundige Freek Veneman over de aandacht voor dit soort contactpunten bij schoonmakers. Er wordt vaker en grondiger schoongemaakt. "Een virus is best kwetsbaar", zegt hij. De normale manier van schoonmaken is daarom volgens hem genoeg, ook in de wc.

Lees hier het volledige artikel van Nieuwsuur over corona-besmetting via openbare toiletten: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2334026-naar-een-openbaar-toilet-dan-doortrekken-met-gesloten-deksel-tegen-corona.html

Bekijk op deze pagina de video van de uitzending waarin Freek Veneman spreekt over de kans op corona-besmetting via contactoppervlakken: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2333967-de-uitzending-van-15-mei-kunnen-banken-blijven-bijspringen-israel-krijgt-nieuwe-regering-openbare-wc-s-besmettelijk-we-stappen-massaal-op-de-fiets.html

Deel dit nieuwsbericht