VSR VSR Mijn VSR
Mijn VSR Lang French Lang English
Ik wil VSR inspecteur / controleur worden, hoe werkt dat?

Klik hier voor een schematische weergave.

Zijn de DKS-KMS handleidingen ook in andere talen verkrijgbaar?

Nee. De DKS-KMS handleidingen zijn alleen in het Nederlands verkrijgbaar momenteel. Wel is er een Engelstalige folder beschikbaar omtrent DKS.

Waar vind ik de handleidingen van DKS-KMS

Deze zijn (tegen betaling) verkrijgbaar door het bestelformulier in te vullen of door contact op te nemen met het secretariaat van VSR: 013-5944346 of info@vsr-org.nl.

Is het mogelijk een kwaliteitscontrole door VSR te laten uitvoeren?

VSR is een brancheorganisatie en heeft geen controleurs of inspecteurs in dienst. Op de website vind u hier een ledenlijst waar u ook adviseurs in kunt selecteren. Ook op de website van de Stichting Schoonmaak Kwaliteit (SSK) kunt u verschillende kwaliteitscontroleurs terugvinden die een kwaliteitscontrole kunnen uitvoeren www.schoonmaakkwaliteit.nl).

In welke ruimten is DKS-KMS toepasbaar?

In principe is DKS-KMS in iedere omgeving toepasbaar. Voor de veel voorkomende gebouwsoorten en ruimtecategorieën is KMS uitgewerkt in een indicatieve beoordelingshandleiding (bijv. voedingsmiddelenindustrie en gezondheidszorg).

Waar kan ik de VSR barometer vinden?

De VSR-barometer wordt niet meer gebruikt. Ter vervanging hebben we het kwaliteitsmeetsysteem VSR-KMS dat controleert of de werkzaamheden goed zijn uitgevoerd. Ook  is VSR bezig met een systeem dat zich richt op het meten van kwaliteitsbeleving: het Kwaliteits Belevings Systeem (KBS).

Wij willen een nieuw kwaliteitsontrole systeem aanschaffen, welke stappen moeten wij ondernemen?

VSR heeft het VSR-KMS (Kwaliteitsmeetsysteem) en het VSR-DKS (Dagelijks Kontrole Systeem) voor het beoordelen van de schoonmaak. DKS is een interne procescontrole terwijl KMS meer zegt over de technische kwaliteit van de schoonmaakdienstverlening. Publicaties hierover zijn in onze digitale kennisbank opgenomen: www.vsr-org.nl/kennisbank, waar u kunt inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Meer informatie vindt u hier en op de website van Stichting Schoonmaak Kwaliteit (SSK). Softwareleveranciers die het VSR-KMS softwarematig hebben vertaald waardoor een controleur niet handmatig hoeft te rekenen vind u hier. Controles volgens het VSR-KMS en VSR–DKS kunnen uitgevoerd worden door inspecteurs die zijn vermeld op de website van de SSK in het register. Indien u schoonmaakprogramma’s wilt opzetten kunt u terecht bij de intermediairs/adviseurs (leden van de VSR, zie ledenlijst) of van de EMCAS.